Direct Woodframing bestellen?

Dat kan via onze e-store! Klik op onderstaande button.

Bestel Woodframing

Wil je liever eerst contact met ons voor meer informatie? Dat kan natuurlijk ook! We helpen je graag persoonlijk verder.

 

  Neem contact op

  Hoe kunnen we u verder helpen?

  Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

  Contact

  Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

  E-mail
  info@itannex.com

  Bedrijfsgegevens
  Arkance Systems Netherlands
  K.v.K. nr. 08159263
  IBAN: NL22ABNA0593947363
  BIC: ABNANL2A

  Woodframing webinar – veelgestelde vragen

  Op 28 september gaven we een webinar over Woodframing. Tijdens het webinar zijn diverse vragen gesteld. De antwoorden vind je hieronder.

  Woodframing – Vraag 1. Wat ervaar jij als professional als meest complexe onderdeel in woodframing? Algemeen

  "Het nadenkenover- en het opzetten van de juiste workflow. Omdat dit vaak behoorlijk abstract is, is het regelmatig lastig om de beste workflow te definieren. Heb je de juist workflow gevonden, en met elkaar bepaald tot welke mate je wilt automatiseren, dan is het inrichten van de configuratie en het opzetten van toe te passen families een volgende stap die niet perse moeilijk is, maar die wel nauwkeurig moet gebeuren en daardoor veel tijd kan kosten. Soms moet je creatief zijn om de beste oplossing te vinden in je configuraties."

  Woodframing – Vraag 2. Wat is efficiënter? Woodframing tekla of hsbcad?

  De efficiëntie van al deze HSB oplossingen wordt bepaald door de configuratie en de workflow. Hoe beter deze zijn ingericht en afgestemd op elkaar, hoe efficiënter je kunt werken. Qua snelheid (en dus efficiëntie) zullen deze pakketten elkaar niet veel ontlopen als je puur naar de techniek kijkt. De meeste efficiëntie winst behaal je aan de kant van afspraken die je maakt met de partij die het ontwerpmodel dat tot HSB productiemodel moet worden opgewerkt aanreiken. Is in dat model namelijk al rekening gehouden met de wijze waarop jij in jouw HSB pakket werkt en hoe iets geïmporteerd wordt. Wij hebben, ook buiten Revit en Woodframing, hiervoor de kennis en ervaring in huis om je hierbij te helpen. Dit is namelijk precies waar we partijen bij helpen in onze aanpak om van Ontwerp naar Productie te gaan.

  Woodframing – Vraag 7. Kunnen ook staalelementen op maat, zijnde poutrels met kopplaten en boringen of kokers, uitgetekend worden en omgezet worden naar besteltekeningen?

  Voor stalen elementen en constructies hebben wij ook Metalframing Suite en eventueel Advanced Steel in ons portfolio. Automatisch (staal)verbindingen genereren en uitgewerkt op je bestekbladen krijgen kan met deze oplossingen. Omdat dit een redelijk specifieke vraag is, zal 1 van onze adviseurs hierover binnenkort persoonlijk contact met u opnemen.

  Woodframing – Vraag 8. Is er de mogelijkheid wanneer je staal bijvoorbeeld onder of in een vloer door moet leggen en dan in de aansluitende wanden sparingen gemaakt worden bijvoorbeeld door middel van integrated tooling?

  In de basiswand kun je sparingen tbv installaties of constructies aanbrengen met bv de Smart Sparingsopgave Tool of de Cut Openingtool. Deze sparingen worden dan in de Woodframing Tool als openingen gegenereerd. Binnen de Woodframing Tools configuratie kun je dan zelfs nog definieren hoe deze sparing gedetailleerd moet worden.

  Woodframing – Vraag 12. Zit er ook een mogelijkheid in om hout percentage te bepalen tav de Rc waarde ?

  "Ja dit is mogelijk. Dit is in feite standaard Revit functionaliteit om met behulp van Schedules (Material Takeoff) een uittrekstaat te maken van toegepaste materialen. Om zo juist mogelijke informatie over toegepaste materialen en verhoudingen tussen materialen te kunnen krijgen moet je overigens wel zorgen dat in de toegepaste materialen de juiste Physical Assets (materiaal eigenschappen) zijn ingesteld."

  Woodframing – Vraag 13. Is er een mogelijkheid om een opleiding te volgen?

  Bij het implementeren van Woodframing hoort uiteraard ook een Woodframing training. Heb je Woodframing al geïmplementeerd, dan kunnen nieuwe medewerkers ook een training volgen om de functies en werking te leren. De trainingen zijn overigens modulair opgebouwd. werk je alleen met wanden, dan hoef je uiteraard niet de vloer of dakmodule te leren. Wil je alles, tot aan automatische details en ankers, dan volg je meer trainingsmodules.Het beste proces om een training te organiseren is met een inventarisatie als eerste stap. Op deze manier ontdekken we wat uw proces is en wat u specifiek nodig heeft. We maken een Wood Framing training agenda op maat volgens uw behoeften.

  Contact

  Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

  E-mail
  info@itannex.com

  Bedrijfsgegevens
  Arkance Systems Netherlands
  K.v.K. nr. 08159263
  IBAN: NL22ABNA0593947363
  BIC: ABNANL2A

  Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.