BIM informatiepakket

Wilt u ons BIM informatiepakket ontvangen?

Vraag het aan!

  Gratis BIM informatiepakket

  Gratis BIM informatiepakket!

  Ontvang het gratis BIM informatiepakket direct in uw inbox.

  Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

  Of bel ons: 088 872 00 00

  “Waarom BIM?”

  Eenoog is geen koning meer, in het land der blinden is Itannex de specialist

  Heellppp!!! ..... een veel gehoorde kreet in het afgelopen jaar. Installateurs die een BIM project hebben aangenomen zonder rekening te houden met de gevolgen en consequenties. Na enige navraag blijkt dat de meeste installateurs door hun huisleveranciers op het verkeerde been zijn gezet. De gevolgen zijn dat tekenaars opeens moeten acteren als Zwitserse zakmessen, aannemers andere vragen stellen en andere informatie willen hebben tijdens het project. Natuurlijk kom je daar pas achter na een eerste BIM project, dat BIM veel meer inhoud dan vooraf is gemeld en dat je dan veelal te laat bent met alle projectrisico's van dien. Ze zeggen wel eens "in het land der blinden is éénoog koning", alleen in de BIM wereld zijn er steeds minder blinden. Gelukkig heeft Itannex het medicijn om de ogen te doen openen. Gewoon met één simpele vraag, namelijk "Waarom BIM?".

  Itannex is een bedrijf dat in dergelijke gevallen de vinger op de zere plek kan leggen. Door confronterende gesprekken gaat men steeds meer beseffen dat BIM geen software is en dat er anders gekeken moet worden naar kosten en baten. Iedere implementatie traject starten we dan ook met een BIM awareness training voor directeuren en projectleiders, dit ter bescherming van de modelleurs. We merken dat men in de loop der jaren bedrijfsblind is geworden, veelal gebeuren dingen nou eenmaal omdat we dat zo gewend zijn. Het wel of niet slagen van BIM is sterk afhankelijk van het proces. Vandaag de dag wordt er geBIM't volgens een traditionele denkwijze en volgens een traditioneel bouwproces..... en dat kan niet.

   Gratis BIM informatiepakket

   Gratis BIM informatiepakket!

   Ontvang het gratis BIM informatiepakket direct in uw inbox.

   Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

   "Waarom BIM?" Wij willen graag BIM'men

   Onze BIMmende klanten weten steeds beter hoe een BIM proces werkt en daarom stellen wij dat onze klanten niet BIMmen omdat ze MOETEN, maar omdat ze WILLEN. BIM wordt door klanten aangegrepen om primair hun interne bedrijfsproces te optimaliseren waarbij BIM een drager is. Dat knopje in Revit kent iedereen nu wel, maar nu is het zaak om verder te gaan. Op naar BIM 3.0 BIG Data.

   Het Itannex installatieteam heeft het afgelopen jaar enorm geïnvesteerd in de optimalisatie van bouwprocessen. Een belangrijke ontwikkeling hierbij is de Uniforme Sparings Procedure, welke door grote bouwers en installateurs samen met Itannex tot stand is gekomen. Aan de hand van deze Uniforme Sparings Procedure is er een enorme optimalisatie van het bouwproces tot stand gekomen en dat levert de ketenpartners veel tijd en dus geld op. Deze procedure wordt inmiddels voorgeschreven in BIM protocollen.

   Een andere optimalisatie op installatietechnisch gebied is de koppeling met BINK software. Door het gebruik van een tool die de koppeling tussen BINK en Revit realiseert wordt een extreme besparing gerealiseerd. Volgens Linthorst zelfs een besparing van 50%!

   BIM Proces

   Het toepassen van BIM standaarden

   Ook het toepassen van standaarden is een veelbesproken onderwerp. Door standaarden toe te passen kunnen we beter samenwerken en dat zal resulteren in een efficiënter proces en dus minder bouwfouten. Als een ketenpartner afwijkt van de gezamenlijke standaard dan heeft dat enorme financiële gevolgen. Itannex gelooft 100% in dé Revit Standard (RS), voorheen de Dutch Revit Standard (DRS). Een inmiddels breed gedragen internationale standaard die op meerdere BIM projecten al bewezen is.

   Een toepassing die daarbij aansluit is de Uniforme Objecten Bibliotheek. Deze bibliotheek wordt geïnitieerd vanuit Uneto VNI en ook hier levert Itannex een belangrijke bijdrage. De lancering hiervan vindt plaats in 2017.

   Kansen en bedreigingen

   We kunnen veilig stellen dat de wereld ontzettend snel veranderd en dat dit meerdere nieuwe kansen biedt. SmartCity's, Internet of Things, Big Data, Energie neutraal bouwen, BIM, Cloudbased oplossingen, Virtual/Mixed en Augmented reality zijn zomaar een aantal termen waar Itannex dagelijks mee te maken heeft.

   Om terug te komen op de vraag "Waarom BIM?". BIM biedt de mogelijkheid om het bouwproces te optimaliseren en dus de mogelijkheid om veel tijd en geld te besparen. Zoals hierboven beschreven zijn er enkele noodzakelijke processen die veranderd moeten worden, maar essentieel is het omarmen van BIM in de DNA van de organisatie. Door dit te doen zal het toepassen van BIM u op korte en lange termijn voordelen bezorgen en u in staat stellen om in te spelen op de kansen en bedreigingen in de markt.

   Wilt u eens met ons in gesprek over onze visie op BIM? Neem dan contact met ons op en stel de vraag "Waarom BIM?"

    Neem contact op

    Hoe kunnen we u verder helpen?

    Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

    Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.