Meest gestelde vragen – training Versneld modelleren

Waarom is ervoor gekozen de cursisten zelf scripts te laten maken na de theorie?

Door deze aanpak blijft de stof beter hangen en krijgt de cursist meer feeling met Dynamo. Ook is het hiermee direct toepasbaar binnen uw organisatie. We zien ook dat cursisten van elkaar leren en in sommige gevallen zelfs na de cursus nog contact houden om scripts uit te wisselen.

Wat levert de training ons op?

Allereerst zal het werken met scripts zorgen voor een aanzienlijke tijdsbesparing. Daarnaast zorgt het voor meer nauwkeurigheid en vermindert het de kans op fouten. Ook voor jouw interne organisatie heeft deze training een positieve bijdrage: andere cursisten geven aan dat er minder frustraties onderling zijn, een betere samenwerking en een verbeterde werksfeer.

Welke scripts kunnen er gemaakt worden?

De cursist mag zelf bepalen welke handelingen hij wil gaan automatiseren en waar hij dus scripts voor gaan wil maken. Wij verwachten dat de cursist deze informatie bij aanvang van de cursus paraat heeft. Bijna alle repeterende handmatige handelingen kunnen geautomatiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Nummeren van elementen
 • Splitsen van elementen
 • Aanpassen van elementen
 • Maken van grote hoeveelheden sheets
 • Controleren en aanpassen van parameters

Hoeveel scripts worden er gemaakt tijdens de training?

Dit hangt af van de moeilijkheidsgraad van het vraagstuk en het niveau van de cursist.

Hoeveel tijd gaan we besparen met het maken van scripts?

Dit is afhankelijk van welke handelingen je wil gaan automatiseren; dit varieert van een tijdsbesparing van enkele minuten tot zelfs enkele uren. In onderstaand overzicht zie je een aantal voorbeelden:

Hoe heb ik als manager inzichtelijk welke handelingen mijn werknemer gaan automatiseren en hoeveel tijd ons dit zal gaan besparen?

Wij laten iedere cursist een ROI invullen waarop in een duidelijk overzicht te zien is welke handelingen er geautomatiseerd gaan worden, hoeveel uur de cursist daar in de huidige situatie mee kwijt is en hoeveel uur hem dit uiteindelijk oplevert.

Voor wie is de training geschikt?

Het maken van scripts in Dynamo is niet voor iedere Revit modelleur of BIM-coördinator weggelegd; zo is het belangrijk dat je:

 • Onderzoekend en actief bent ingesteld
 • Feeling hebt met het automatiseren van processen
 • en minimaal een jaar Revit ervaring hebt

Wel kan iedere Revit modelleur werken met de uiteindelijk gemaakte tools. Wij adviseren organisaties dan ook om 2 key-users op training te laten gaan voor het maken van de scripts, bijvoorbeeld een modelleur en een BIM-coördinator. Daarna kunnen alle Revit modelleurs en coördinatoren binnen de organisatie gebruik maken van deze scripts als ‘user’

Ik heb al eens eerder alleen de theorie training gevolgd, maar wil nu leren om echt scripts te maken, is dit mogelijk?

Dit is zeker mogelijk. In dat geval kun je de theorie overslaan en instappen op lesdag 2 van de klassikale training, of lesdag 1 van de blended training. Neem contact met ons op voor de prijzen en data.

Hoeveel tijd heb ik als cursist naast de cursus nog nodig om te oefenen?

 • Het is belangrijk dat je tijdens en na de training genoeg tijd neemt en krijgt om met de scripts aan de slag te gaan binnen je organisatie. Hoeveel tijd precies hangt af van je eigen niveau en te maken scripts
 • Tussen de trainingsdagen door plannen wij steeds genoeg tijd om op de werkvloer te oefenen
 • Na de laatste dag van de training kun je de zelfgemaakte scripts direct in de praktijk gebruiken en heb je alle know-how in huis om de scripts uit te breiden!

 

Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
Arkance Systems Netherlands
K.v.K. nr. 08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.