Ga met ons in gesprek

Meer weten over de mogelijkheden van BIM en het ontwerpen van uw producten in 3D?
Vraag direct een gesprek aan!

  Neem contact op

  Hoe kunnen we u verder helpen?

  Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

  Fabrikanten en toeleveranciers

  De afgelopen jaren heeft BIM zowel in Nederland als internationaal een sterke groei doorgemaakt. Op het eerste oog lijkt BIM vooral geschikt  voor bouwbedrijven, architecten, constructeurs, installateurs, ondernemingen die direct bij de realisatie van het project betrokken zijn. Niets is minder waar. Ook voor fabrikanten en toeleveranciers van de eerder genoemde bedrijven is er een BIM rol weggelegd. Hoe precies? Dat leest en ziet u hieronder.

  BIM Families en meer

  U kunt als toeleverancier uw productaanbod geschikt maken voor BIM. Dit kan door zogeheten '3D families' of 'BIM families' van uw producten te laten maken. Deze BIM families kunnen door de BIM modelleurs van uw (potentiële) klant vrij simpel in het 3D BIM model geplaatst worden. Hierdoor zit u al in de ontwerpfase in het project. Dit vergroot niet alleen de kans dat uw producten uiteindelijk definitief afgenomen worden, ook verandert uw hele marketing en verkoopproces. Deze BIM Families worden op LOD-400 niveau gemaakt en zijn fabrikant specifiek.

  BIM families worden onder andere al ingezet bij:

  • Fabrikanten van kozijnen
  • Fabrikanten van (kunststof) leidingen
  • Fabrikanten van daken
  • Fabrikanten van luchtsystemen
  • Fabrikanten van tegels
  • Groothandels

  Tegenwoordig bieden al meerdere toeleveranciers BIM families aan, aan hun klanten dus alleen het aanbieden van de families is niet meer voldoende. De fabrikant of toeleverancier moet echt mee in het complete BIM proces en moet qua innovatie niveau doorschakelen naar het niveau dat ook de vooruitstrevende bouwpartijen halen. Door de BIM families en een optimaal en compleet BIM proces biedt BIM u een groot concurrentievoordeel wat uw businessmodel compleet op de kop kan zetten.

  Bekijk ook de rol van BIM bij één van onze klanten in de onderstaande video.

  Koppel uw ontwerp en productieproces

  Naast BIM families helpen wij fabrikanten en toeleveranciers met het optimaliseren van interne processen. Bij BIM projecten komt veel data vrij. Data die u kunt gebruiken voor het aansturen van uw productieproces. Door ontwerp, werkvoorbereiding en productie beter met elkaar te laten communiceren dankzij technologie, kunnen veel voordelen gehaald worden.

  Kansen voor u!

  BIM biedt u als fabrikant of toeleverancier vele mogelijkheden. Vraag daarom direct een adviesgesprek aan en laat u adviseren over de mogelijkheden die BIM en BIM families u kunnen bieden.

   Neem contact op

   Hoe kunnen we u verder helpen?

   Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

   Klantverhalen

   Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.