SmartRevit, de Nederlandse werkmethodiek voor Revit

Om de Autodesk Revit software geschikt te maken voor de Nederlandse markt, heeft Itannex SmartRevit ontwikkeld. SmartRevit is de meest pragmatische methodiek voor het modelleren van bouwwerken en het verzamelen van alle consistente en relevante informatie uit het gebouwmodel. Of het nu plattegronden, doorsneden of detailtekeningen zijn; hoeveelhedenstaten; modellen voor controle of coördinatie; of planning- en managementrapporten; SmartRevit zorgt voor efficiency en bespaart veel handmatig werk.

  Smartrevit informatie aanvragen

  Uw naam (verplicht)

  Bedrijfsnaam

  Telefoon (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht  Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

  Met deze software geeft Itannex u de kennis, methodiek, bibliotheken, tools en documentatie om het maximale uit uw Revit modellen te halen. Voor intern gebruik, maar ook voor toekomstig integraal gebruik.

  Optimaliseer uw Revit-projecten met SmartRevit

  SmartRevit is de werkmethodiek om het beheer en de coördinatie van uw Autodesk Revit-projecten gemakkelijker te maken. Techniek is vaak niet het probleem, de samenwerking en communicatie tussen architecten, aannemers, ingenieursbureaus en installateurs kan echter beter. De werkmethodiek zorgt voor een slimme, snelle en doeltreffende realisatie van het ontwerpproces, de engineering en het beheer van de bouwwerken. De methode is ontwikkeld door Itannex.

  Voor wie is het bedoeld?

  De SmartRevit methode is bedoeld voor architecten, aannemers, ingenieursbureaus, constructiebureaus en installateurs die Autodesk Revit gebruiken. SmartRevit geeft u de kennis, de werkwijze, de bouwcomponenten, de tools en de documentatie om het maximale uit uw Revit-modellen te halen. Voor intern gebruik, maar ook voor toekomstig integraal gebruik.

  Welke tools zitten er in SmartRevit?

  Naast de werkmethodiek, bibliotheken en documentatie bevat SmartRevit meerdere handige tools. De volgende tools zijn beschikbaar in SmartRevit:

  • Smart Walls - Met behulp van deze tool kan met 'Decompose Walls' een samengestelde wand worden opgedeeld in binnenblad, isolatie, spouw (indien wenselijk) en buitenblad, waarbij gebruik gemaakt kan worden van bestaande wandtypes
  • Dynamic Legend -  Uitgebreide oplossing voor het snel en automatisch aanmaken van legenda’s van Revit elemementen in een project. U kunt legenda’s maken met shared parameters, project parameters of family parameters
  • Smart Sheets - Eenvoudig plotbladen dupliceren, aanmaken en beheren, gebaseerd op templates en sorteerresultaten. Alle plotbladen overzichtelijk in één lijst
  • Quick Dimension - De tool maakt het mogelijk om automatisch maatvoering toe te voegen aan elementen. Ingestelde configuraties kunnen ook voor toekomstige projecten gebruikt worden
  • Ras Manager - RAS (Room Area Space) Manager helpt u om snel ruimtes, gebieden en kamers te creëren door middel van vooraf gedefinieerde instellingen.  De kracht van de tool zit hem in het feit dat gebruikte elementen worden benut voor nieuwe elementen
  • Excel2Revit - Snel data vanuit MS Excel in uw Revit project invoegen, met behoudt van originele celhoogtes- en wijdtes
  • Sort Mark - Snel nummeren, sorteren en bewerken van elementen. De elementen kunnen bijvoorbeeld automatisch gesorteerd worden op grafische, bouwkundige of constructieve gegevens.
  • Insert Elements - Gemakkelijk invoegen van objecten
  • Smart Window - Smart Window is een krachtige tool om met kozijnen te werken in uw Revit model. De tool realiseert in een paar klikken de juiste aansluitingen tussen de kozijnen en de omliggende bouwkundige constructie.
  • Sort & Cope - Maken van inkepingen in constructieve kader-elementen met vooraf ingestelde inkepingsafstanden. Hiermee kunt u inkepingen maken bij spanten en andere constructies met één klik op de knop. Het maken van inkepingen bij balken kan per type, doorsnede of verbinding.
  • Floor Panel Layout - Heel eenvoudig kanaalplaatvloeren creëren en aanpassen in geselecteerde ruimtes. Met één klik op de knop kunt u panelen opsplitsen, updaten en gemakkelijk bewerken van offsets, posities en holtes. De tool creëert heel accuraat voorgespannen betonnen vloerconstructies.

  sort and cope

  • Area2Room - Koppeling maken tussen rooms en area's. Alle eigenschappen van de area’s kunnen door deze tool worden doorgeven naar de rooms
  • SmartPrint - Deze tool maakt het mogelijk om alle verschillende formaten sheets in eén keer af te drukken naar het juiste formaat. Mogelijkheid voor direct aanmaken van alle DWG/DXF bestanden
  • WorkSharingInfo - Middels deze tool kan de worksharing informatie van meerdere elementen binnen een model bekeken worden. In een overzichtelijke lijst wordt de informatie van onder andere ‘Owner’, ‘Creator’ en ‘Last changed by’ weergegeven.
  • IFC2Level - De IFC2Level tool kan binnen een IFC referentie model de juiste levels van objecten uitlezen en deze wegschrijven in een parameter. Dit kan bijvoorbeeld binnen Mark of Comments worden weggeschreven. Deze parameters kunnen gebruikt worden in de host model Filters om de juiste weergave van het IFC referentie model te krijgen.
  • Smart Filter: Handige filtermogelijkheden, niet alleen op categorie, maar ook op type
  • Smart Coordinates: Exporteren van coördinaten
  • Smart Code: Toevoegen van parameters
  • Smart Review: Inzichtelijk maken waar een bepaald element zichtbaar is binnen het model
  • Smart Help: Help module waarin onze werkmethodiek omschreven staat; met handige zoekfunctie

  Smart Revit kopen of offerte aanvragen

  Smart Revit is beschikbaar als volledige versie (bibliotheek en tools) of als LT versie (alleen de bibliotheek); beiden beschikbaar als abonnement voor 12 maanden.
  Het SmartRevit pakket is te downloaden via Tools 4 BIM Dock. Met het speciaal voor Autodesk Revit ontwikkelde Tools 4 BIM Dock heeft u alle tools, die het werken met een BIM model vereenvoudigen en versnellen, binnen handbereik. Daarnaast biedt het Dock u toegang een aantal gratis BIM tools.

  Nu een SmartRevit abonnement afsluiten

  Meer weten en een offerte ontvangen? Vraag dan snel een offerte aan! 

   Smartrevit informatie aanvragen

   Uw naam (verplicht)

   Bedrijfsnaam

   Telefoon (verplicht)

   Uw email (verplicht)

   Uw bericht   Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

   Leren werken met SmartRevit?

   Om u te leren werken met SmartRevit bieden wij de ééndaagse training SmartRevit aan. Meer informatie over de SmartRevit training vindt u hier.