BIM Coördinator Opleidingstraject – Hoe ziet dit eruit?

Wij helpen je graag om competenties te ontwikkelen zodat je efficiënter om kunt gaan met het coördineren van BIM projecten.

Stap 1: persoonlijke intake

Tijdens de intake leren wij jou en je behoeftes beter kennen. Ook kunnen wij beoordelen of enkele onderdelen van het traject naar jouw behoeften gepersonaliseerd kunnen worden. De intake zorgt er tevens voor dat we de lesstof zo goed mogelijk kunnen laten aansluit bij jou kennisniveau. Dit zullen we dan ook verwerken in een verslag dat je van ons ontvangt na de intake. Daarnaast krijg je een inlog voor de Itannex academy; via dit platform zal onze trainer e-learnings aan je toewijzen die passen bij jouw leerbehoeftes.

Stap 2:  6 Klassikale lessen

Om de week vindt er een klassikale les in groepsverband plaats. Deze lesdagen staan voornamelijk in het teken staan van interactie, discussies en brainstormen. Na elke lesdag krijg je opdrachten mee voor op de werkvloer die je direct kunt toepassen op de huidige projecten. Je moet hierbij denken aan een studiebelasting van 4 tot 6 uur per week.

Lesdag 1:          BIM algemeen
Lesdag 2:          Afspraken maken
Lesdag 3:          Communiceren
Lesdag 4:          BIM & IFC
Lesdag 5:          Modelcontrole & kwaliteitsbeheersing
Lesdag 6:          Data uit project halen

Stap 3: E-learnings

Via de Itannex acdemy bieden wij e-learnings aan ter ondersteuning. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen op het gebied van communicatie of andere competenties; de zogeheten social skills. Per e-learning dien je rekening te houden met een studiebelasting van 1 tot 3 uur.

Stap 4: Stagedag

Wij werken samen met een aantal bedrijven die zich graag openstellen als stageplek. Zo’n stage is uitermate geschikt om een kijkje in de keuken bij een ander te krijgen. Een van deze stagebedrijven is Strukton:

​​​​​​​“Het BIM coördinator opleidingstraject is krachtig omdat het zowel theorie als praktijk aanbiedt. Wij als Strukton dragen graag een steentje bij door BIM coördinatoren op te leiden en de markt daarmee naar een hoger niveau te tillen.”, aldus Jeroen Mackaij – Strukton

Stap 5: persoonlijke begeleiding

Na de stage komt onze trainer graag bij jou op locatie om de puntjes op de i te zeten. Hier kun je nog al je laatste vragen beantwoord krijgen.

Stap 6: afsluitende opdracht

Je sluit het traject af met een presentatie van een referaat. In het referaat geef je aan hoe jouw nieuwe rol binnen de organisatie gaat invullen. Uit het referaat moet blijken dat je de behandelde stof eigen heeft gemaakt en dat je over de juiste competenties beschikt.

Indien gewenst kun je nog aanvullende modules doen bij Saxion Hogeschool om een HBO certificering te halen. Dit laat zien dat je op deze onderdelen kennis en vaardigheden op HBO niveau bezit; je kunt kiezen uit:

Na dit leertraject:

 • Is je BIM kennis up-to-date en weet je antwoord te geven op complex vraagstukken rondom BIM processen
 • Weet je duidelijk wat de rol van BIM coördinator inhoudt en hoe je de taken moet uitvoeren
 • Weet je hoe je duidelijke afspraken moet maken rondom BIM
 • Ben je op de hoogte van het belang van de verschillende vormen van communicatie bij het BIM proces en kun je deze toepassen
 • Ben je in staat om clash controles uit te voeren en het proces daaromheen te coördineren
 • SMART doelen op te stellen en hoe je deze kunt monitoren
 • Ben je bekend met alle landelijke afspraken rondom BIM en weet je deze in je eigen project op de juiste manier toe te passen
 • Is kennis van het IFC formaat is verhoogd en je weet hier advies in te geven wanneer nodig
 • Kun je modellen checken en sturing geven om zo het BIM proces beter te laten verlopen
 • Kun je nóg meer nuttige informatie uit de BIM modellen halen dan voorheen

Aanmelden voor de opleiding

Wil jij je aanmelden voor de opleiding? Schrijf je dan direct in. Staat jouw gewenste startdatum of locatie er niet bij? Neem dan contact met ons op! De klassikale dagen vinden altijd op een locatie van Itannex plaats, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de vestigingsplaats van de deelnemers.

  Neem contact op

  Hoe kunnen we u verder helpen?

  Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

  Direct inschrijven voor de opleiding!

  Contact

  Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

  E-mail
  info@itannex.com

  Bedrijfsgegevens
  Arkance Systems Netherlands
  K.v.K. nr. 08159263
  IBAN: NL22ABNA0593947363
  BIC: ABNANL2A

  Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.