Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
K.v.K. nr.08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Van Walraven – Compleet ontzorgen van de klant

22.08.2016 | Categorie:

"Een stapje dichterbij om de vraag van die kant te hebben zonder dat er gelobbyd moet worden, dat is een mooie winst".

Tim Vis, Van Walraven

Tim Vis, BIM-Manager bij Van Walraven

Prefab en onderscheidend vermogen

Van Walraven probeert zich niet alleen te onderscheiden door een stukje technische kennis te hebben van wat zij verkopen maar ook door het prefabriceren van componenten. “Alles omtrent leidingsystemen, ophanging en bevestigingsmaterialen kunnen wij prefabriceren. Of dat nou toevoer, afvoer, ventilatie of brandmanchetten zijn. Als een klant zegt: is dat te prefabben? Dan gaan wij bekijken of dat van meerwaarde is. Prefab is namelijk van meerwaarde als er veel herhalingen en repeterende verdiepingen inzitten.”

Van Walraven is uniek in zijn soort omdat het bedrijf een totaalpakket aan de klant levert, daarbij neemt Van Walraven de verantwoordelijkheid van het advies op zich. ”Wij krijgen van de klant de tekeningen van het ontwerp en ons wordt dan gevraagd om daar bijvoorbeeld beugelingen bij te maken. Om een goed advies te kunnen geven moeten wij uiteraard wel van de klant weten om welke leidingsystemen het gaat. Wat zijn de temperatuurtrajecten? Is het kunststof, dikwandig of dunwandig? Door middel van een krachtberekening kunnen wij het type beugel bepalen en werken dit vervolgens uit in het installatietechnische Revit model.”

Om tot een goed geprefabt leidingsysteem inclusief beugelbevestigingsmateriaal te komen is er vooraf veel overleg en kennis nodig. Van Walraven kijkt samen met de engineers hoe monteurs de installatie gereed kunnen maken. “Het vooraf nadenken over de installatie en prefabricage is prachtig voor ons, want wij komen samen met de engineer op de bestuurdersstoel te zitten en klanten vragen dan aan ons: hoe zou jij dat doen? Wij kunnen nu met de klant meedenken en een passend verhaal aanbieden,” aldus Vis.

Naast het ontwikkelen van kant en klare prefab concepten voor de klant houdt Van Walraven zich ook meer en meer bezig met het logistieke verhaal van de klant “Als wij voor de klant een leidingsysteem inclusief beugelbevestigingsmateriaal prefabriceren dan haken wij meteen in op het logistieke deel. Hierin willen wij de klant ook ontzorgen en het aanspreekpunt voor zijn. De vrachtwagenchauffeur die de goederen op tijd op de juiste verdieping aflevert is net zo belangrijk als de collega’s van de prefab-afdeling.”

Revit Bibliotheek

Van Walraven kwam ruim een jaar geleden via trouwe klanten voor het eerst in aanraking met Itannex. Vis: “Er kwamen veel BIM-projecten op de markt en wij hebben toen samen met Itannex gekeken wat BIM voor ons bedrijf zou kunnen betekenen. Met één van de eigen producten die wij hebben maakt Itannex nu voor SML mofloos gietijzer een bibliotheek aan. SML is één van de producten die ons uniek maakt in groothandel land. Hier zitten wij nu meer op de fabrikantstoel en wij willen dit product wereldwijd op de markt zetten. De bibliotheek die Itannex voor ons maakt moet ervoor zorgen dat wij bij SML-projecten naar voren worden geschoven. Wij creëren dus de vraag vanuit het ontwerp, met een eigen product, met ons artikelnummer en naam.” Voor Van Walraven is dit weer een stapje dichterbij om de vraag van die kant te hebben zonder dat er gelobbyd moet worden. Vis: “Dit is voor ons een mooie winst. Daarnaast waren wij erg verbaast over het netwerk dat Itannex tot haar beschikking heeft. Die combinatie en samenwerking heeft ons al veel gebracht”

Revit Modelleur bij Van Walraven

Revit Modelleurs werken een ontwerp van de klant verder uit in een installatietechnisch model

BIM Ready

Op de website van Van Walraven en op beurzen predikt het bedrijf BIM ready te zijn “Op beurzen betekent dit vooral dat wij een hoop vragen naar BIM krijgen. Wat kunnen wij voor de klant betekenen? Elke klant heeft zijn of haar eigen wensen en wij willen het verhaal passend maken. Wij zetten nu dus enorme stappen met een eigen bibliotheek en prefabricage. Wij leveren complete systemen en voor al deze systemen kan de klant bij ons het gereedschap ook huren. In aanschaf zijn persmachines, PE-lasmachines en groefmachines namelijk erg duur en dit scheelt de klant dan een grote investering” aldus Vis.

Van Walraven investeert op het gebied van BIM ook volop in haar werknemers. Vis: “Het afgelopen jaar zijn vijf medewerkers getraind door Itannex om in Revit te kunnen werken.” Ook geeft Vis aan dat om een project te krijgen een goede relatie noodzakelijk is “Het is natuurlijk heel bijzonder als een groothandel gaat zeggen dat de tekening niet goed is. Daarin zoeken wij wel naar de juiste partner voor een stukje zekerheid. Het is natuurlijk heel mooi als wij het ontwerp bedenken, de tekening en offerte erbij doen en de klant het vervolgens bij een ander koopt. Het komt echt neer op een goede relatie, elkaar daarin helpen en vertrouwen. Wij zijn daarin als groothandel adviserend van rol.”

Toekomstvisie

Gevraagd naar de toekomstvisie van Van Walraven en de rol van BIM daarin antwoordt Vis: “Wij investeren intern nu al maximaal. Wij hebben net een nieuwe hal gekocht voor de prefabricage en een prefab coördinator aangesteld waaronder de BIM Revit modelleurs vallen. Voorheen waren dit medewerkers van de verkoop binnendienst. Zij worden nu echt losgetrokken en klaargestoomd om Revit verder onder de knie te krijgen.”  Vis wil daarnaast vooraan het project zitten “Dat vind ik echt met BIM het ding wat het verschil maakt. Vooraf met elkaar zitten; wij gaan prefabben? Hoe gaan wij dat doen? Hoe groot mag het zijn? Hoe zwaar? Hoe gaan wij leveren? Dat vraagt veel van onze mensen. Als je een eigen logistiek hebt die je zelf beheert in samenwerking met een BIM-model dan kan dat”.

Terugkijkend is Van Walraven tevreden met de keuze voor BIM en Itannex. Vis: “Ik ben blij met het bereik wat wij hebben mede dankzij Itannex BIM. Daardoor zijn wij nu partner in projecten en verkopen wij niet producten maar technische innovatieve oplossingen. Dit brengt de ontzorging van onze klanten naar het volgende level.

Over Van Walraven

Als technische groothandel is Van Walraven gespecialiseerd in het leveren van leidingsystemen en bevestigingsmaterialen. Van Walraven heeft circa 150 werknemers en heeft verkoopvestigingen en distributiecentra verspreid over heel Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mijdrecht. Van Walraven staat voor het compleet ontzorgen van de klant en daarbij gebruiken zij BIM steeds meer als leidraad binnen hun werkomgeving.

“48 jaar geleden is Henk van Walraven Sr. begonnen met de groothandel Van Walraven. Gestart met het verkopen van PVC en beugels maar inmiddels hebben wij meer dan 40.000 gecodeerde artikelen in ons assortiment,” aldus Tim Vis, BIM-manager bij Van Walraven. De doelgroep waarop Van Walraven zich richt zijn hoofdzakelijk de loodgieters en werktuigbouwkundige installateurs.

Tim met Michel en Frans

Tim Vis samen met Michel van Eersel en Frans Nieman (BIM Sales Consultants) van Itannex