Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
Arkance Systems Netherlands
K.v.K. nr. 08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Nijhof Installatietechniek – LEAN werken

26.04.2016 | Categorie:

"Een zekere mate van tijdwinst is al behaald. Met de kennis die we nu hebben opgedaan zullen we ook anders gaan tekenen."

Procesoptimalisatie

Nijhof Installatie heeft één opdrachtgever die alles in Revit uittekent. Michel Marsman “Op dit moment is het nog de enige opdrachtgever die met BIM werkt, maar wel één van de grootste.” Destijds is aan Nijhof gevraagd of zij ook met Revit wilden gaan werken en ondertussen werken ze bij Nijhof zo’n vijf jaar met Revit. Michel Marsman: “ Aan het begin werd de riolering altijd in Revit getekend waarna het weer terug gezet werd in AutoCAD. Hier werden dan de zaaglengtes en stuklijsten uit gehaald en vervolgens werd dit naar onze prefab afdeling gestuurd.” Op een bepaald moment zijn ze bij Nijhof Installatietechniek op zoek gegaan naar mogelijke verbeteringen, dit met het oog op het ‘LEAN’ werken. Het viel Michel Marsman op dat het meer tijd kostte om in Revit te tekenen, dit in tegenstelling tot AutoCAD. Na diverse gesprekken kon hij de vinger op de zere plek leggen en is er samen met Itannex een oplossing bedacht waarmee ze vanuit het 3D Revit model prefab sheets kunnen genereren. Na een korte training en inrichting was het voor Nijhof Installatietechniek mogelijk om van start te gaan.

De impact van de implementatie

John Zwiers, BIM engineer bij Nijhof Installatietechniek, vertelt dat ze bij Nijhof onlangs gestart zijn met de nieuwe manier van werken. Op het moment wordt er nog wel veel gewerkt met bestaande tekeningen en modellen en is de impact van de implementatie nog lastig vast te stellen. John Zwiers: “Bij het maken van nieuwe tekeningen kunnen we nu meer rekening houden met de zaaglengtes dan dat we hiervoor al deden”. Een zekere mate van tijdwinst is al behaald doordat de tekeningen niet meer met de stift worden ingekleurd. De echte meerwaarde zullen ze bij Nijhof Installatietechniek pas kunnen meten bij een nieuw project waarbij de riolering wordt ingetekend. “Met de kennis die we nu hebben opgedaan zullen we ook anders gaan tekenen, we houden er meer rekening mee”, aldus John.

Over Nijhof

Het bedrijf is in 1967 opgericht als eenmanszaak en inmiddels gegroeid tot een familiebedrijf van formaat. Directeur Michel Marsman verteld: “Ik ben in 1993 als loodgieter begonnen bij Nijhof Installatietechniek. Daarna heb ik allerlei functies bekleed binnen Nijhof en uiteindelijk heb ik samen met mijn vrouw in 1999 het bedrijf overgenomen”. Inmiddels is het bedrijf uitgebreid met twee andere bedrijven: Willemsen Heino is een bedrijf waar 25 mensen werkzaam zijn die gericht is op utiliteit en renovatiewerkzaamheden. Het andere bedrijf, Habel, richt zich op data, koeling, beveiliging: een specifieke tak dus. “Met de drie bedrijven is de Nijhof Groep in staat om bedrijven van klein tot groot en van woningbouw tot utiliteit bedienen. We hebben alle facetten en diensten in huis om dit te kunnen doen waaronder een eigen prefab-afdeling”, aldus Michel Marsman.

 nijhof 2nijhof 1

Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.