Meer weten?

Wilt u meer weten over generative design?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!

  Neem contact op

  Hoe kunnen we u verder helpen?

  Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

  Contact

  Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

  E-mail
  info@itannex.com

  Bedrijfsgegevens
  Arkance Systems Netherlands
  K.v.K. nr. 08159263
  IBAN: NL22ABNA0593947363
  BIC: ABNANL2A

  Generative design voor de bouw

  17.04.2019 | Categorie: ,

  Generative design is dé nieuwe ontwikkeling in de ontwerpwereld. Tot nu toe veelvuldig toegepast in de maakindustrie, maar ook in de bouwwereld zijn er al enkele voorbeelden van werkende toepassingen. In dit artikel lees je hoe je dankzij krachtige computer berekeningen en algoritmes jouw manier van werken kunt transformeren. Wil je meer weten over generative design? Neem dan contact met ons op, wij gaan graag met jou in gesprek.

   Neem contact op

   Hoe kunnen we u verder helpen?

   Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

   Wat is generative design?

   Stel je voor dat je bezig bent met het interieur van een kantoorpand. Je begint met het definiëren van de ontwerp parameters, bijvoorbeeld door de lichtinval te omschrijven die minimaal benodigd is. Uiteraard afhankelijk van het seizoen, rekening houdend met de zichtbaarheid van schermen en alles binnen het budget. Na het definiëren van de criteria genereert uw ontwerp-tool alle mogelijke uitkomsten en evalueert de alternatieven. Dit alles in een fractie van de tijd dat het normaal gesproken had gekost om één of twee ontwerpen te creëren.

   En stel jezelf nu eens het typische bouwproject voor en dan met name hoe het gebouwd wordt. Vaak zien we veel verspilling van materiaal, worden deadlines niet gehaald en zijn er hoge extra kosten. Wat als je door betere aanbevelingen van de materialen, door een betere planning of door het optimaal plaatsen van bijvoorbeeld een hijskraan, de potentiële risico’s kunt beperken tot een minimum? Een software algoritme kan  veel verschillende scenario’s voor potentiële opties vinden. Bekijk de video van Autodesk over generative design.

   Een techniek die op basis van computers het vermogen van ontwerpers om alternatieven te definiëren, onderzoeken en kiezen sterk vergroot. Simpelweg door automatisering. In de basis is en blijft generative design een mogelijkheid om ontwerpen snel te maken, onderzoeken en te optimaliseren om zodoende goede keuzes te maken bij complexe ontwerpproblemen. Lees ook dit artikel van Dezeen over een stoel gemaakt met AI.

   “I call generative design my virtual associate. It takes care of all the process work and option analysis. It creates a better series of options that you can then pick and choose based on your case and implement it” – M. Mehrdad Tavakkolian – VDC/BIM Solution Architect

   Computing power

   Generative design is een grote verschuiving in de manier waarop wij concepten maken, ontwerpen en bouwen. In de kern vergroot deze technologie de menselijke mogelijkheden dankzij algrotimes om uw ontwerpmogelijkheden te verbreden.

   De ontwerpparameters worden nog altijd door u bedacht, maar de software helpt u om veel oplossingen gelijktijdig te vinden, waarbij mogelijkheden ontstaan die via traditionele methodes nooit mogelijk zouden zijn.

   Maak het verschil

   Voor iedereen, en met name in de bouwbranche, geldt: er is meer werk, minder tijd en het werk moet bewuster. Generative design biedt jou dé mogelijkheid om anders te werken en een grote verandering in onze manier van bouwen in gang te zetten. Naast minder kosten en efficiency voordelen is het ook stukken duurzamer dan de huidige manier van ontwerpen en bouwen. In de toekomst wordt dit een must voor ieder bedrijf in de bouwsector.

   Hoe pas ik dit toe in praktijk?

   Wij kunnen jou helpen generative design in praktijk te gaan toepassen. Dit kan via de onderstaande opbouw. Meer weten? Neem contact met ons op en wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

   Generative Design

    Neem contact op

    Hoe kunnen we u verder helpen?

    Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

    Nog een voorbeeld van generative design?

    Ontdek hoe Van Wijnen generative design toepast in de praktijk.

    Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.