Meer weten?

Van gedachten wisselen over mijn blog?

Laat uw gegevens achter en ik neem contact met u op!

Neem contact op

Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
K.v.K. nr.08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Blog: Behaal een concurrentievoordeel met BIM content

16.05.2019 | Categorie:

Het vergroten van BIM awareness binnen de organisatie is een belangrijke voorwaarde voor een goede en succesvolle BIM positionering. Veel mensen denken: “BIM is tekenen met 3D”, maar dit is al lang niet meer zo. Inmiddels zijn de meeste installateurs al meerdere jaren bezig met BIM en ervaren ze dit als erg waardevol. BIM heeft zich ontwikkeld tot een centrale project- en informatiemanagement omgeving. Fabrikanten hebben in veel gevallen nog te weinig notie hiervan en weten soms onvoldoende wat er op dat gebied speelt bij hun klanten. Met name bij marketing, verkoop en zeker op directieniveau zie ik dit vaak ontbreken. Fabrikanten die hier wel kennis van hebben, zijn dan ook beter in staat om in te spelen op de vraag vanuit de markt.

Innoveren of toch niet?

Fabrikanten ontkomen er niet aan om een keuze te maken. Ga ik met BIM innoveren of voorlopig nog niet? Soms hoor ik het argument om niet in BIM te investeren: “er is geen vraag uit de markt”. Een opmerkelijk argument, want het is inmiddels algemeen bekend dat de installateurs niet meer om BIM heen kunnen. Als de fabrikant geen vraag krijgt uit de markt, dan is de kans groot dat hij niet goed weet wat er bij zijn klanten speelt. BIM is voor fabrikanten inmiddels een “license to operate”, zoals Jan-Paul Schop, directeur van USP Marketing, laatst treffend zei.

Innoveren of toch niet? Het antwoord is natuurlijk: ja, innoveren! Maar hoe doe je dit? Het begint met goede 3D content. Hierbij heeft een fabrikant twee keuzes; zelf doen of uitbesteden. In de praktijk heb ik meerdere keren gezien dat zelf doen vanaf scratch erg tijdrovend is. En, met alle goede bedoelingen, vaak mislukt of matige kwaliteit oplevert. De meeste bedrijven kiezen bij gebrek aan kennis en capaciteit voor uitbesteden. De keuze hiervoor is inmiddels reuze, voor zowel de ontwikkeling alsook de distributie van de content.

De keuze voor het bouwen van de content is natuurlijk vrij gemakkelijk, bel Itannex! Vervolgens ontstaat de vraag hoe de content te distribueren. Contentplatforms voor 3D content schieten als paddenstoelen uit de grond, al dan niet gekoppeld aan bepaalde applicaties. Dit maakt het voor de fabrikant erg lastig. Bij Itannex zorgen we er in ieder geval voor dat de door ons gemaakte content in native Revit te gebruiken is, zonder afhankelijkheid van een 3e applicatie. Daarnaast adviseren wij altijd dat er één single-source of truth moet zijn, namelijk de website van de fabrikant. De fabrikant heeft dan zelf toegang tot alle data, de gegenereerde traffic, het aantal downloads en misschien nog wel veel belangrijker, het product is altijd actueel en de kwaliteit is optimaal beheersbaar.

Behaal een concurrentievoordeel met BIM

Innoveren in een ogenschijnlijk technisch proces leidt tot een beter commercieel proces, waarbij de inzet van digital twins tot extra toegevoegde waarde, aanvullende diensten, beter klantcontact en een verbeterde positionering kan leiden. Bent u zelf nog niet met BIM bezig? Mijn advies luidt dan altijd eerst: ga zo snel mogelijk met uw klanten in gesprek over BIM. Dat waarderen ze zeker.

Bent u al met BIM content begonnen? Check regelmatig of de content nog steeds voldoet aan de toenemende eisen op het gebied van functionaliteiten en standaardisatie. Zorg dat u continue met uw klanten in gesprek blijft over dit ontwerp. Aan de kant van installateurs ontwikkelt BIM zich snel door, dus het is belangrijk om hier nauw bij betrokken te blijven. En bovendien: in deze tijd van personeelsschaarste zal de klant ook open staan voor een gesprek over co-engineering in een BIM project.

Eens van gedachten wisselen?

Eens van gedachten wisselen over het bovenstaande verhaal? Bel mij, stuur mij een email of laat uw gegevens achter in het onderstaande contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

Over Frans Nieman


Mijn naam is Frans Nieman, als Business Unit Manager fabrikanten en toeleveranciers installatietechniek, help ik bedrijven met commerciële innovatie en 3D content met BIM als uitgangspunt.