Laat je inspireren!

Er wordt in de bouw veel geschreven over ontwikkelingen op gebied van technologie,
nieuwe werkwijzen en processen. Bij Itannex inspireren we jou graag op dit gebied.
Op deze pagina hebben we een aantal artikelen, whitepapers en klantverhalen
verzameld. Laat je hierdoor inspireren, zodat we samen kunnen bouwen aan morgen!

Inspiratie artikelen

Arjen Adriaanse interview

Professor Arjen Adriaanse
Staat de groei van BIM stil? 
In zijn rol als hoogleraar aan de UT Twente doet Adriaanse al jaren onderzoek naar de BIM-maturity in Nederland. Inmiddels is een nieuwe BIM-maturity sectoranalyse gemaakt in samenwerking met BIM Loket en USP Marketing Consultancy. Adriaanse: “Uit dit onderzoek blijkt onder andere dat partijen die BIM al jaren toepassen ook volwassener zijn geworden in hun BIM-gebruik. Inmiddels gebruikt 32% van de onderzochte populatie BIM.”

generative-design-itannex

Slim ontwerpen en bouwen
Generative design voor de bouw

Generative design is dé nieuwe ontwikkeling in de ontwerpwereld. Tot nu toe veelvuldig toegepast in de maakindustrie, maar ook in de bouwwereld zijn er al enkele voorbeelden van werkende toepassingen. In dit artikel leest u hoe u dankzij krachtige computer berekeningen en algoritmes uw manier van werken kunt transformeren.

Digital ecosystem

Verandertrajecten in de bouw
‘Viral change” is een ander perspectief

De afgelopen periode hebben we gezien hoe snel we ons kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. Waar we in eerste instantie nog wat zoekende waren, vinden we het nu niet meer dan normaal om elkaar te ontmoeten in de virtuele wereld. Zijn we dan toch in staat om diep ingesleten gewoontes binnen aanzienlijk korte tijd te doorbreken?

Klantverhalen

torens-Wonderwoods-e1542642009349

Klantverhaal Terberg Totaal Installaties
BIM adviesplan en strategie
Terberg heeft als totaal installateur al regelmatig te maken met BIM projecten. “Vanuit de markt komt er steeds meer vraag, zowel vanuit opdrachtgevers als aannemers, maar we willen zelf ook vooruit met BIM. We merken dat de BIM projecten steeds groter worden, dus vonden wij het als Terberg tijd om hierin stappen te zetten, zodat we in de markt een waardige BIM partner zijn”, aldus senior projectleider Wouter Lenssinck.

Itannex_martinschouwink_iaaArchitecten-2

Klantverhaal IAA architecten
Versneld modelleren met Dynamo
BIM regisseur Martin Schouwink van IAA architecten uit Enschede is één van de BIM kartrekkers binnen het bedrijf. Hij maakte de hele evolutie van het bouwkundig tekenwerk mee. “Ik begon op de MTS nog met tekenen met pen en papier. Tijdens mijn studie werd tekenen met de computer geïntroduceerd en leerde ik werken met AutoCAD. Eigenlijk gaan sindsdien de ontwikkelingen steeds sneller.”

20210210_155413

Klantverhaal Hemeltjen Bouwbedrijf
Efficiënter werken met Revit Families
Swen Lieferink van Hemeltjen Bouwbedrijf besloot de Revit families training te volgen om meer uit Revit te halen. Na de training heeft hij een family gemaakt voor stalen constructie-elementen en wordt er gewerkt aan een family voor HSB-elementen. Hierdoor kan een model veel sneller worden opgezet!

Whitepapers

Drie ingrediënten voor BIM implementatie
Beginnen of stappen zetten met BIM? Vaak starten bedrijven met de aanschaf van een 3D modelleerpakket, wat clash software en beginnen maar! Maar al te vaak komen ze dan bedrogen uit. Want BIM is niet alleen maar software, het draait juist om de werkmethodiek mét die software en daar moet je ook de mensen in meenemen!

6 tips om jezelf te ontwikkelen
Een van de belangrijkste dingen in je carrière is om ervoor te zorgen dat jij werkt aan je persoonlijke groei en ontwikkeling. Om ervoor te zorgen dat jij het maximale uit jezelf haalt, hebben wij 6 tips op een rij gezet om aan je persoonlijke groei en ontwikkeling te werken.

Creëer eigen content in Revit
Ben jij fabrikant, importeur of groothandel van bouw- en installatieproducten? Dan biedt het feit dat veel van jouw klanten hun projecten in BIM uitvoeren, mogelijkheden om je producten als 3D object aan te bieden in een Revit Family. Wij helpen om een kwalitatieve Revit Family te bouwen. 

Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.