Ook de behoefte om te digitaliseren?

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler, om succesvol te blijven bevinden vele organisaties zich dan ook middenin de digitale transitie. Het begeleiden van bedrijven in het digitaliseren staat hoog op onze agenda. Continu werken we met onze klanten aan interessante vraagstukken. Het leuke aan deze vraagstukken? Vaak blijkt de technische oplossing niet de uitdaging, maar kunnen we juist op proces- en mensvlak nog veel winst behalen! Maar wat verstaan wij onder digitalisering?

Bij digitalisering wordt de gedigitaliseerde informatie ingezet om bedrijfsprocessen efficiënter te maken; om beter en sneller te werken, data breed toepasbaar te maken, digitale samenwerking in de bouwkolom te stimuleren en klanten nieuwe diensten te bieden die aansluiten bij de veranderende behoefte. Digitaliseren is daarmee interessant voor ieder bedrijf in de bouwkolom, van groot tot klein, er is altijd een efficiëntieslag te maken!

Wij ondersteunen jullie organisatie graag met ieder vraagstuk op gebied van digitalisering. We kunnen ons daarbij voorstellen dat je graag wilt zien wát wij precies voor jullie kunnen betekenen en welke organisaties je allemaal voor zijn gegaan. Op deze pagina kan je daarom volop inspiratie op doen

  Download de whitepaper “De drie belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle BIM-implementatie”

  Gratis whitepaper downloaden:
  De drie belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle BIM-implementatie(PDF)

  Ontvang het gratis whitepaper direct in uw inbox.

  Wat is uw BIM-niveau?

  Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

  Waarom digitaliseren?

  Efficiency neemt toe

  Door het gebruiken van één digitale bron van informatie, worden fouten voorkomen en is iedereen altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. Hierdoor neemt de effiency van werk toe. 

  Ondernemen op basis van data

  Met digitalisering kun je gaan ondernemen op basis van data in plaats van onderbuikgevoel. Zo kun je belangrijke strategische beslissingen nemen op basis van feiten, die je uit de beschikbare data haalt.

  Voldoen aan de Wkb

  Digitalisering kan bedrijven helpen om te voldoen aan de Wet Kwaliteitsborging, die op 1 juli 2022 wordt ingevoerd voor bouwbedrijven. Met als doel op kwaliteit en toezicht te verhogen.

  Onze werkwijze

  Wat betekent digitalisering?

  Door digitalisering verandert het werk van mensen, taken verdwijnen maar er zullen ook nieuwe taken voor terugkomen. Datamanagement binnen een bedrijf wordt onderdeel van het businessmodel. Vraagstukken worden steeds complexer. Kortom, digitale transitie vraagt heel veel van een organisatie. Itannex helpt organisaties om samen met haar medewerkers te innoveren om het optimale uit de digitale transitie te halen!

  Voor een goede digitale transitie zijn bewustwording, de juiste mindset en intentie van het volledige bedrijf essentieel. Iedereen moet het nut en de noodzaak hiervan inzien en dat betekent vaak dat er een cultuuromslag nodig is binnen een bedrijf.  

  Itannex richt zich dan ook sterk op de mens in digitale transities. Maar ook de processen (hoe ziet de workflow eruit?) en de techniek (welke tools kunnen ons helpen?) blijven niet onderbelicht. Wij zorgen altijd dat de drie pijlers “mens, proces en techniek” zijn uitgelijnd in een verandertraject. 

  Voorbeelden van digitale transitie

  Er zijn heel veel aansprekende voorbeelden te noemen van onderwerpen en thema’s waarmee wij klanten helpen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • van 2D tekenen naar 3D modelleren
  • werken volgens BIM methodiek intern
  • werken volgens BIM methodiek met samenwerkingsparnters (zowel open als gesloten BIM)
  • inrichten van datamanagement
  • modelleren op een hoger LOD-niveau
  • gebouwbeheer en -onderhoud met een BIM-model
  • Inzet van Digital en Predictive Twin

  Van ontwerp naar productie

  Voor fabrikanten kan het heel interessant zijn op een optimale aansluiting te hebben tussen ontwerp en productie. Door dit proces te automatiseren worden foutmarges en de tijd van opdracht naar productie flink geminimaliseerd.  

  Wij hebben hierover een interessante whitepaper geschreven, om aan te tonen welke stappen je moet zetten hierin en hoe wij jouw bedrijf hiermee kunnen helpen. 

  Anderen inspireren je graag!

  Wouter Lenssinck van Terberg Totaal Installaties over het BIM adviestraject.

  Lenssinck schakelde namens Terberg Itannex in om  stappen te zetten op gebied van BIM, zodat Terberg in de markt een volwaardige BIM partner is. Met een BIM adviestraject zijn de eerste stappen gezet. ”Als je als bedrijf wil gaan groeien in BIM zou ik Itannex zeker aanraden, omdat je hiermee een goede basis neerzet. Het is een fundament om mee verder te gaan. Je brengt echt structuur aan in het proces.”

  Henk Volberda over de sociale innovatie in de bouwsector

  “De bouw is niet echt het voorbeeld van een innovatieve sector. Nu de vierde industriële revolutie voor de deur staat en zaken zoals robotisering, kunstmatige intelligentie en 3D printen eerder vandaag dan morgen gebeuren, is het zaak dat bedrijven gaan innoveren,” aldus professor Henk Volberda, hoogleraar Strategic Management Innovation aan de UvA. “En dan niet puur gedreven door technologische innovatie, maar juist sociale innovatie.” 

  Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

  Wij staan te popelen om organisaties verder te begeleiden in hun digitale transitie. Laten we samen eens kijken wat de mogelijkheden zijn en waar mooie verbeterkansen liggen. Onze BIM business consultants maken graag kennis met jou en jullie organisatie! 

  Schroom dus niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. 

  Onze BIM business consultants hebben een officiële accreditatie (Lean Green Belt).

  LCS-Logos-1-0_RGB-on-white-362x136

  Contact

  Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

  E-mail
  info@itannex.com

  Bedrijfsgegevens
  Arkance Systems Netherlands
  K.v.K. nr. 08159263
  IBAN: NL22ABNA0593947363
  BIC: ABNANL2A

  Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.