BIM-consultancy

BIM is de standaard voor (samen)werken in de bouw en het is tegenwoordig in veel gevallen een doorslaggevende factor bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten. BIM levert voor iedere partij in de bouwkolom meerwaarde omdat de werkwijze meer zicht geeft in het eindproduct, de kosten en de planning. Met deze werkmethodiek kun je vroegtijdige bouwfouten op tijd signaleren, hoeveelheden nauwkeurig bepalen en de planning optimaliseren.

De voordelen van BIM:

 • Faalkostenreductie
 • Betere communicatie
 • Betere projectresultaten
 • Voorkomen van dataverlies
 • Grotere efficiency
 • Hogere winstmarges

Werkwijze BIM Consultancy

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om BIM in je organisatie te implementeren, zal deze strategie vertaald moeten worden naar de organisatie. Wij helpen graag met de implementatie van BIM in projecten en interne processen. Het werken vanuit kennis en ervaring staat hierbij centraal. We werken samen; coachen het team; en dragen kennis over. BIM wordt een succes als de organisatie beschikt over de juiste kennis en vaardigheden.

De drie ingrediënten voor een succesvolle BIM implementatie  

BIM is niet alleen maar software, het draait juist om de werkmethodiek waarbij software ondersteunend moet zijn en daar moet je ook de mensen in meenemen! De drie ingrediënten; mens, proces en techniek moeten optimaal op elkaar aansluiten.

1. De mens; jouw organisatie Mens in het BIm proces

Als je de mensen binnen een organisatie niet meekrijgt bij een verandering of innovatie, zal een BIM implementatie niet slagen. Daarom is het goed om de huidige en gewenste situatie in kaart te brengen. We analyseren de organisatiecultuur; procesaanpak; veranderbereidheid en ICT-structuur binnen de organisatie. Door deze analyse en persoonlijke gesprekken te voeren leren wij jouw organisatie écht kennen.

Proces binnen Bim2. Het proces

Als organisatie ben je bezig met één of meerdere processen, dit is de kern van je bedrijf. Voor een organisatie is het echt noodzaak om de eigen workflow in kaart te hebben, liefst gevisualiseerd. Dit geeft zowel bij intern als extern heel veel duidelijkheid voor een organisatie. Door alles in kaart te brengen, komen we vaak direct op de juiste punten om een goede efficiëntieslag te maken.

Lees meer over de processen

Technologie binnen BIM3. De techniek

Nadat we bij de eerste twee ingrediënten het probleem hebben opgespoord; ondertussen een voedingsbodem en draagvlak hebben gecreëerd is het laatste ingrediënt aan de beurt. Als laatste stap gaan we de techniek optimaliseren.

Overige diensten

Flex consultancy

Ondersteuning of begeleiding nodig voor jouw vraagstuk?

Outsourcing

Detachering ItannexTechnische ondersteuning of extra capaciteit nodig?

BIM Content creation

Content creation bij Itannex

Producten gereed maken voor BIM?

Support

Support bij Itannex

Heb je een vraag?

Meer informatie over BIM?

Contact

Benieuwd wat Itannex voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Neem contact op

  BIM Consultancy: hoe kunnen we u verder helpen?

  Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

  Contact

  Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

  E-mail
  info@itannex.com

  Bedrijfsgegevens
  Arkance Systems Netherlands
  K.v.K. nr. 08159263
  IBAN: NL22ABNA0593947363
  BIC: ABNANL2A

  Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.