Open BIM

Open BIM is een universele aanpak om op basis van open uitwisselingstandaarden en processen gezamenlijk te werken aan het ontwerp, uitvoering en beheer van bouwwerken. Op basis van de Open BIM aanpak kunnen alle partijen samenwerken, ongeacht welke software ze gebruiken.

  Neem contact op

  Hoe kunnen we u verder helpen?

  Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

  Open BIM met IFC

  Itannex ondersteunt klanten al enkele jaren met het communiceren volgens deze open uitwisselingsstandaarden, zoals IFC en XML. Belangrijk bij deze open uitwisseling zijn goede werkafspraken en de juiste opbouw van uw native bestand en uw exportbestand.

  De open uitwisseling gebeurt nu onder ander via IFC. IFC staat voor Industry Foundation Classes en is een neutraal en open bestandsformaat voor het uitwisselen van bouwinformatie, waardoor er informatie kan worden uitgewisseld tussen partijen zonder dat men gebonden is aan een softwarepakket. Het doel van IFC is om binnen een BIM samenwerking modellen en bestanden uit te kunnen wisselen. Er wordt samengewerkt met aspectmodellen op basis van uitwisseling met IFC export bestanden.

  Een andere open uitwisselingsstandaard is XML. Deze standaard heeft Itannex toegepast bij de in eigen beheer ontwikkelde FABWindow module, waarbij in Revit gemakkelijk realistische kozijnmodellen kunnen worden gemaakt. Deze kunnen vervolgens via XML direct worden ingelezen in de productiesoftware van de fabrikant.

  Wilt u meer weten over open BIM? Neem contact met ons op.

  Meer pagina's over BIM:

  Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.