Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
Arkance Systems Netherlands
K.v.K. nr. 08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Kwakman reduceert 30 % afval tijdens de bouw!

Kwakman zorgt voor totaaloplossingen in droge afbouw, natte afbouw en interieurbouw. Met hun proactieve houding en vermogen tot innoveren, is Kwakman een partij die het voor aannemers en afnemers beter, sneller en slimmer wil doen. Robert Kok is hier BIM coördinator en is het toonbeeld van de groei van dit bedrijf: “Toen ik hier begon 6 jaar geleden heb ik eerst veel gedaan op gebied van engineering. Ongeveer 3 jaar geleden kwam de vraag of ik een stap omhoog wilde zetten, om mensen te ondersteunen en te zorgen dat iedereen op hetzelfde spoor zit op gebied van BIM. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen!”

Bij Kwakman werden projecten complexer en de vraag van de klant dus ook. Robert: “De vraag hoe we projecten gaan opzetten en dus ook modellen en tekeningen, werd steeds vaker gesteld en onze engineeringafdeling werd steeds groter. Dat was het punt waarop de directie besloot dat er meer structuur moest komen en het verwachtingsmanagement duidelijk moest zijn. Dat was ook het punt waarop ik werd gevraagd om de rol van BIM coördinator te gaan vervullen. De komende tijd gaan we hier, samen met Itannex, ook nog weer stappen in zetten.”

De cloud in!

“Afgelopen periode hebben we een Quickstart gevolgd van Itannex over de Autodesk Construction Cloud (ACC), waarin ze ons hebben geadviseerd dat dit een mooie volgende stap is voor ons bedrijf. Consultant Rick Heukeroth van Itannex heeft deze Quickstart verzorgd en laten zien hoe dit ons enorm kan gaan helpen in de toekomst. Dit platform biedt voor ons heel veel mogelijkheden, waarbij we alle projecten en data gebundeld hebben op één platform. Inmiddels heeft Itannex Autodesk Docs geïmplementeerd in onze organisatie en hebben we al zes projecten geheel in de cloud staan. Daarnaast zijn we gestart met worksharing models, waarbij we in de cloud samenwerken met externe partijen. Naast het feit dat we heel enthousiast zijn over de ACC, is de manier waarin Itannex ons hierin begeleidt heel prettig. Zo kunnen we binnen Kwakman volop gebruik maken van alle mogelijkheden en voordelen van de ACC.”

Blijven leren

“Een andere training die ik recent met een collega heb gevolgd is voor werken met de MetalFrame tool. Deze tool helpt om handelingen die we normaal handmatig deden, bijvoorbeeld in Revit, te automatiseren. Voorafgaand aan de training heeft Itannex eerst een analyse gemaakt van ons engineeringsproces, om te kijken waar verbeterpunten zaten. Hierbij was er aandacht voor de techniek en software, maar ook wie ermee moest gaan werken en hoe dit werkproces dan efficiënt ingericht kon worden. Hieruit kwam het advies om verschillende manuele handelingen te automatiseren, om dit werkproces te versnellen.

Mijn collega en ik op zijn vervolgens op training geweest.  Na de training hebben we een veel beter beeld gekregen hoe de MetalFrame tool werkt, om er echt mee aan de slag te kunnen! Want daar zijn we continu naar op zoek, naar oplossingen en mogelijkheden om ons werkproces efficiënter te maken én het eindproduct te verbeteren. Om zo voor onze klanten nog betere kwaliteit te kunnen leveren. De werkwijze van Itannex sluit hier perfect bij aan, omdat zij niet alleen kijken naar technologie, maar ook naar het bedrijfsproces en wie er mee werken.”

 

Werkzaamheden automatiseren met een eigen tool

“Al eerder heeft Itannex ons geholpen met het automatiseren en optimaliseren van bouwen. Zo hebben we gezamenlijk de Stackup tool ontwikkeld, een tool die ons helpt om afval tijdens de bouw te reduceren en ons werkproces te versnellen. Dit begon allemaal bij de nieuwbouw van het Hotel Overamstel waarbij we voor de uitdaging gesteld werden: ‘’zorg dat je geen afval produceert tijdens de bouw van deze 18 verdiepingen hoge toren’’. We hebben toen de oplossing gezocht om gips te behandelen als glas, dus alles op maat aan te voeren. In het voortraject betekende dat heel veel gepuzzel, om te zorgen dat alles past en op de juiste manier wordt gestapeld en aangevoerd. Met deze Stackup tool is dit compleet geautomatiseerd. Zo kunnen we supersnel en efficiënt een ruimte uitwerken, met zo min mogelijk snijafval! Bij dit project hebben we het afval met zo’n 30 % weten te reduceren.”

Ook digitaliseren en ontdekken hoe wij jouw bedrijfsvoering kunnen verbeteren?

Wij komen graag met je in contact!

    Neem contact op

    Hoe kunnen we u verder helpen?

    Door op verzenden en akkoord te klikken geeft u aan akkoord te zijn met onze privacy policy.

     

    Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.