Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
Arkance Systems Netherlands
K.v.K. nr. 08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Log4j heeft geen impact op onze software

15.12.2021 | Categorie: Algemeen Alle nieuwsitems

Een groot nieuw lek biedt hackers potentieel toegang tot servers van allerlei bedrijven. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft hiervoor een waarschuwing gegeven.

Het gaat om een kwetsbaarheid in Log4j: logboeksoftware die wordt gebruikt door Apache-webservers om zaken als veranderingen en foutmeldingen bij te houden. Door die kwetsbaarheid kunnen hackers inbreken in de servers van bedrijven. Het NCSC waarschuwt daarvoor, en heeft een lijst gepubliceerd met software en systemen die kwetsbaar zijn.

Na een inventarisatie of Log4j in ons netwerk gebruikt wordt, kunnen we de conclusie trekken dat dit geen impact heeft op onze software en licentiesysteem. Dit geldt zowel voor de Itannex applicaties als de software van Autodesk.

Daarnaast is er vanuit Autodesk een statement afgegeven en die luidt als volgt:

The Autodesk Security Team is investigating the Log4Shell vulnerability (CVE-2021-044228). We have not identified any compromised systems in the Autodesk environment due to this vulnerability at this time. This is an ongoing investigation and we will provide updates as we learn more [https://www.autodesk.com/trust/overview]

Voor verdere informatie of antwoord op jouw vragen kun je contact opnemen met onze supportdesk.

Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.