Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
Arkance Systems Netherlands
K.v.K. nr. 08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Prota Altar, een belangrijke speler op gebied van digitalisering in de industrie in Turkije, versterkt Arkance.

10.12.2021 | Categorie: Algemeen Alle nieuwsitems

 

Saint-Denis & Ankara, 10 december 2021,

Op 8 december 2021 heeft ARKANCE - dochteronderneming van de GROUPE MONNOYEUR - Prota Altar overgenomen, een belangrijke speler op het gebied van de digitalisering van de bouw- en productiesector in Turkije. Hiermee wordt haar portfolio van oplossingen gecompleteerd en haar leidende positie in de distributie van CAD en BIM-technologieën in Europa en Turkije versterkt.

Deze overname opent een brug tussen Europa en Turkije om de klanten van Groupe Monnoyeur - aannemers van gebouwen en grondverzetmachines, studiebureaus, infrastructuureigenaars, productiebedrijven en exploitanten van mijnen en steengroeven - te ondersteunen op hun reis naar digitalisering.

"In slechts een paar jaar tijd is ARKANCE een belangrijke speler geworden in het AUTODESK-kanaalnetwerk in Europa en neemt nu een leidende positie binnen veel landen in Europa. Wij zijn bijzonder tevreden over de ontwikkeling van deze activiteit binnen onze Groep en over de unieke waarde propositie die wij hierdoor kunnen bieden. Aan onze traditionele klanten in de bouwsector, maar ook in bredere zin aan de spelers in de maakindustrie", aldus Philippe MONNOYEUR, CEO van GROUPE MONNOYEUR.

GROUPE MONNOYEUR, van oudsher verbonden met de bouwsector via haar CATERPILLAR-dealeractiviteiten in Europa, heeft al heel vroeg de grote impact kunnen waarnemen die de digitalisering op lange termijn op haar klanten zou hebben.

Met de overname van Prota Altar investeert ARKANCE in een van de grootste waarde toevoegende resellers van AUTODESK in het Midden-Oosten en de Oost-Europese regio's.

"Wij zijn verheugd Prota Altar in de Arkance-groep te verwelkomen. We zijn erg trots om met deze overname een leidende positie in Turkije te verwerven. Hierdoor wordt onze groep ook versterkt met een gepassioneerd team van experts, waarmee we een nog sterker aanbod kunnen bieden aan onze klanten in Europa en Turkije", aldus Gregoire ARRANZ, CEO van ARKANCE.

"We zijn ons er allemaal van bewust dat ARKANCE, een dochteronderneming van de Monnoyeur Group, een zeer succesvolle Autodesk Partner is en we geloven dat we perfect op één lijn zullen zitten en samen ondersteuning van de hoogste kwaliteit en meer waarde aan onze klanten kunnen bieden. Met de toetreding tot deze groep breekt een nieuw en concurrerender tijdperk aan voor de Prota Altar familie" zegt Jozef Kubin, CEO van Prota Altar.

Over PROTA ALTAR

Prota Altar levert sinds zijn oprichting in 1991 verkoop, training, technische ondersteuning en adviesdiensten aan de ontwerp-, bouw-, infrastructuur-, architectuur- en productiesector. Prota Altar levert diensten van wereldklasse op het gebied van AEC, CAD, CAM, CAE en BIM en is een van de grootste Platinum-partners van Autodesk in de EMEA-regio (Europa - Midden-Oosten - Afrika).

Prota Altar hanteert het principe van het leveren van de hoogste toegevoegde waarde aan haar klanten, het leveren van hoogwaardige consultancy- en trainingsdiensten, het implementeren van digitale transformatie in alle bedrijfsprocessen, het voortdurend vernieuwen van zichzelf, en dit alles onder professionele ethiek.

De missie van Prota Altar is om de nieuwste, efficiënte, betrouwbare en duurzame technologische oplossingen te bieden aan de professionals van de relevante sectoren en om haar diensten voortdurend te verrijken zonder dat de transparantie en kwaliteit hieronder leidt.

De door Prota Altar aangeboden diensten beperken zich niet tot individuele software, maar omvatten ook totaaloplossingen die de uitstekende samenwerking van toepassingen en teams in multidisciplinaire en complexe workflow-processen voorstellen, zoals het ontwerp van bruggen, dammen, productie-installaties en fabrieken.

Het managementbeleid van Prota Altar is gericht op het versterken van het kennisniveau en de vaardigheden van de medewerkers in een vriendelijke, betrouwbare en verantwoordelijke werkomgeving met teams, die zich richten op klanttevredenheid en succes.

Over ARKANCE

ARKANCE's missie is om haar klanten te ondersteunen in hun digitale transitie met haar Europese netwerk van experts. Met 650 werknemers in 4 divisies - ARKANCE SYSTEMS, ARKANCE OPTIMUM, ALLTERRA en SITECH - werkt de groep samen met wereldleiders, met name AUTODESK & TRIMBLE - om oplossingen te distribueren en te implementeren die gericht zijn op het optimaliseren van alle fasen van de levenscyclus van een bouw- of industrieel project, van kantoren tot werven.

Over ARKANCE SYSTEMS

Binnen de ARKANCE-organisatie richt ARKANCE SYSTEMS zich op het leveren van een complete software- en applicatie-expertise voor alle fasen van de levenscyclus van bouwprojecten. Na deze overnames telt ARKANCE SYSTEMS nu 550 medewerkers, waaronder meer dan 250 applicatie-ingenieurs, die 100.000 gebruikers ondersteunen via een Europees netwerk in Frankrijk, BeNeLux, Polen, Finland, Litouwen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije, en zal blijven investeren in het kader van haar strategische ontwikkeling. De experts van ARKANCE SYSTEMS zijn toonaangevend op het gebied van BIM, digitale tweelingen, industrie 4.0 en andere IoT's. ARKANCE SYSTEMS is een AUTODESK® PLATINUM PARTNER en TRIMBLE AUTHORIZED CHANNEL PARTNER op de grondgebieden waar de groep actief is.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ellis VAN BUN: +31 (0)6 27 83 62 46 / ellis.vanbun@arkance-systems.com

Cankut Kalaycioglu: +90 533 411 75 76 / cankut.kalaycioglu@prota.com.tr

Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.