Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
Arkance Systems Netherlands
K.v.K. nr. 08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Volg een Revit MEP training en leer sneller en beter werken!

trainer Jan Scholten vertelt! 

Hoe zit een Revit MEP training bij Itannex in elkaar?

“Een klassikale Revit MEP training bij Itannex duurt 5 dagen, waarbij we de cursist de ins en outs leren over 3D modelleren in Revit MEP. Maar naast de techniek en de software, vinden we het belangrijk om cursisten te enthousiasmeren en informeren over randzaken. Hoe vlieg je een project aan? Hoe communiceer je met andere partijen? Op dag 1 en dag 5 van de training gaan we op dit soort zaken in, zodat de beginnend modelleur ook inziet welke randzaken belangrijk zijn bij het starten van een project. Al het geleerde kunnen ze vervolgens weer meenemen hun organisatie in, dat brengt vaak een mooie vibe binnen een bedrijf met zich mee!”

Voor wie is de training geschikt?

“De training is met name gericht op modelleurs, tekenaars en engineers binnen de installatietechniek die willen beginnen met 3D modelleren of hun vaardigheden willen verbeteren. Doordat de training heel breed inzetbaar is kom je vaak in een gemengde klas te zitten. Modelleurs kunnen het geleerde vervolgens weer meenemen het bedrijf in. Aan grotere bedrijven, die bijvoorbeeld meer dan 6 modelleurs in dienst hebben, of bedrijven met een specifiek vraagstuk bieden we vaak een training op maat aan. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet kunnen we deze dan op locatie geven en specificeren we de training op dit specifieke vraagstuk. Als uitgangspunt kunnen we dan bijvoorbeeld een actueel project pakken, zodat het direct veel raakvlakken heeft met de praktijk!”

Kan ik ook kiezen voor zelfstudie?

“Naast de 5-daagse klassikale training geven we deze training ook in blended variant, dat betekent een combinatie van klassikaal en zelfstudie via e-learning. Het mooie van de blended training is dat cursisten daar kunnen kiezen voor een specialisatie (red. – riolering en water, elektrotechniek of luchtbehandeling). In de klassikale trainingen behandelen we alle drie de specialisaties, maar bij blended kies je er één waardoor het nog meer toegespitst wordt op jouw praktijksituatie als cursist. Zo kunnen we dieper ingaan op de materie van jouw gekozen discipline. Daarnaast biedt e-learning de mogelijkheid om op eigen tempo te leren en ook gerichtere vragen te stellen tijdens de klassikale trainingen.” 

Hoeveel ervaring moet je hebben als cursist?

“Vaak zijn cursisten die bij ons een training volgen helemaal nieuw in Revit en 3D modelleren, of ze hebben jarenlang al op een bepaalde manier gewerkt. Dat betekent schakelen voor een cursist. We proberen daar tijdens een training écht aandacht aan te geven. Het geeft helemaal niet als je nog geen Revit ervaring hebt, dat leren we jou graag!

We vragen altijd wel aan de cursist om een training open-minded in te gaan. Laat los wat je al weet en geleerd hebt en laat je inspireren! Persoonlijk vind ik het als trainer erg gaaf om cursisten te laten zien dat dingen gemakkelijker, sneller en beter kunnen. Dat zijn voor mij de redenen waarom ik een training geef!"

Hoe ga ik na het volgen van de training in de praktijk aan de slag?

“Tijdens de training leren cursisten dat een BIM-project een andere werkwijze verlangd dan traditionele projecten. Als je een training hebt gehad, heb je een voorsprong en een bepaald kennisniveau. Dat is een mooi vertrekpunt. Binnen je bedrijf zet je dan een bepaald basisniveau neer. Maar dan moet je het nog in de praktijk brengen, daar zie ik dat het vaak misgaat. Na het volgen van de training heeft een cursist vaak nog problemen heeft om de geleerde skills daadwerkelijk binnen zijn bedrijf te gebruiken. Het is vaak gemakkelijk om in de waan van de dag terug te grijpen op het oude, omdat het nieuwe meer tijd in beslag neemt.

Persoonlijk zou ik als je organisatie nog onervaren is op gebied van 3D modelleren en BIM na een training altijd nog een aantal uur Flex-consultancy in te zetten voor persoonlijke begeleiding. Hiermee kun je flexibel uren van een consultant van Itannex inkopen, om bijvoorbeeld te helpen om na een training een project op te starten. Op die manier kunnen we een stukje ontzorgen en ontlasten, zodat cursisten en het bedrijf direct een goede basis hebben staan en wat ze in de training geleerd hebben direct kunnen toepassen!”

Wat zijn de opbrengsten van een training voor een cursist en het bedrijf?

“We leren cursisten de basis van werken met Revit MEP, waardoor ze efficiënter en uiteindelijk sneller gaan werken. Dit vraagt wel een complete omslag in werken en denken. We gaan van 2D naar 3D, we sturen op informatie en niet op lijnen trekken. We kijken naar een goede balans tussen werkmethodiek en automatiseren van handelingen.

Voor een bedrijf en dus ook voor de cursist kan dit echt veel opleveren, maar bedrijven moeten zich wel realiseren dat het een behoorlijke (tijds)investering vraagt. Bovendien moeten randzaken goed worden ingeregeld, zodat een beginnend modelleur zich ook echt bezig kan houden met het modelleren. Hierbij moet je denken aan het inrichten van een project, een template maken, een bibliotheek (families) gebruiken of zelfs maken en meer. Heb je daarover vragen vooraf aan een training, neem dan gerust contact met ons op want wij denken graag mee hoe we dit voor jouw bedrijf het beste kunnen aanpakken!” 

Wat voor tips wil je een bedrijf of cursist nog meegeven?

“Het kan interessant zijn om als bedrijf goed te inventariseren welke training eigenlijk benodigd is. Wat is het kennisniveau van modelleurs of tekenaars? Als je daar niet genoeg van op de hoogte bent, raad ik aan om ons eerst een korte inventarisatie te doen. Zo weet je zeker dat je de juiste training kiest en volgen mensen niet onnodig of ongewenst een verkeerde training!”

 

Ontdek of Revit MEP iets voor jou is met onze gratis proefles via e-learning.

Volg een gratis Proefles Revit MEP!

 

 

 

 

 

Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.