Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
Arkance Systems Netherlands
K.v.K. nr. 08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Gemaal Engelendaal – een interview met Vobi en Hoogheemraadschap Rijnland

24.08.2021 | Categorie: Algemeen Alle nieuwsitems

BIM-implementatie bij opdrachtgever en opdrachtnemer
Gemaal Engelendaal Leiderdorp

Hoogheemraadschap Rijnland zocht voor de renovatie van het gemaal (AWTG) Engelendaal in Leiderdorp een aannemer die het complete project voor hen kon verzorgen én hen aan de hand van dit project kon helpen om stappen te zetten op gebied van BIM. Aannemer Vobi werd verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige installaties, leidingsystemen en de bouwkundige renovatie en voor het BIM-aspect schakelden zij de hulp van Itannex.

Aan de ene zijde werkte Itannex dus voor opdrachtgever Rijnland, met het opstellen van een BIM protocol en ILS. En aan de andere zijde voor opdrachtnemer Vobi, om hen tijdens het project te begeleiden op gebied van BIM, 3D modelleren in het engineering- en werkvoorbereidingstraject.

Frans Nieman van Itannex sprak met de projectleiders Christ Spann van het Hoogheemraadschap Rijnland en Jan Schutte van Vobi over de uitdagingen, resultaten en lessons learned in dit project.

Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.