Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
Arkance Systems Netherlands
K.v.K. nr. 08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Klantverhaal: Hemeltjen Bouwbedrijf koos voor Revit families training

Groei verder in Revit en bespaar tijd met de Revit families training!

Swen Lieferink - Hemeltjen bouwbedrijf

Om meer uit Revit te halen besloot Swen Lieferink, werkvoorbereider en ontwerper bij Hemeltjen bouwbedrijf, Itannex te benaderen met de vraag welke opleiding voor hem geschikt zou kunnen zijn. Swen: “Er werden op basis van mijn wensen door Itannex een aantal opleidingen op een rij gezet, die nuttig zouden kunnen zijn. De Revit families training sloot het beste aan bij mijn wensen, dus die heb ik in december 2020 dan ook gevolgd. De training was beschikbaar in blended vorm, waarbij het eerste deel zelfstudie was in de vorm van e-learning en het tweede deel klassikaal. In mijn ogen de perfecte opzet voor deze training!”

Wat was de aanleiding om deze opleiding te volgen?

Na de studies MBO en HBO bouwkunde, met de afstudeerrichting architectuur, ging Swen Lieferink aan de slag bij een architectenbureau. Een aantal maanden geleden koos hij voor een nieuwe uitdaging, bij Hemeltjen bouwbedrijf in Wijhe. De dubbelrol, als werkvoorbeider en ontwerper van nieuwbouwprojecten, pastte perfect bij zijn ambitie. “De baan is enorm leuk en uitdagend en in het ontwerpen heb ik nu alle vrijheid. Bij mijn overstap naar Hemeltjen moest ik ook de overstap maken van ArchiCAD naar Revit als ontwerpsoftware. Dat was wel even wennen, maar ook direct de reden waarom ik me nog verder in de software wilde verdiepen. Omdat ik nog de nodige kennis mis van Revit, ben ik op eigen initiatief deze opleiding gaan volgen. De Revit families training sprong er bij mij uit, omdat deze het beste aansloot bij mijn wensen om meer uit Revit te halen en sneller te kunnen werken. En ik kan zeggen dat dat ook tijdens de training is gebleken, ik vond het een hele nuttige én leuke training.”

Wat heeft de training jou opgeleverd in de praktijk?

Met de families kun je in principe alles maken wat je wilt, dat is echt super. Maar tot nu toe ben ik echt nog veel aan het oefenen, dus ik heb het nog niet echt op grote schaal toegepast. Ik ben wel gestart met het maken van een family bij het uitwerken van een staalconstructie voor een woning. Ik heb een family gemaakt van stalen elementen, die vaker voorkomen in de constructie. Die kan ik nu snel inpassen in het ontwerp en zo sneller een model opzetten in Revit.

Maar ik zie nog veel meer mogelijkheden voor het gebruik van Revit families. Zo wil
ik een family maken voor HSB-elementen (red. – HSB staat voor Hout Skelet Bouw), want daar gaat ook veel tijd inzetten met modelleren. Omdat we veel standaard HSB- elementen in onze bouw toepassen, zal ook dat echt veel tijd schelen. Je kunt daar ook wel tools voor aanschaffen, maar ik vind het zelf ook leuk om uit te zoeken en met deze training heb ik wel de basiskennis om zelf iets op te gaan zetten.

Verder vond ik het heel leerzaam om te ontdekken hoe dingen werken in Revit. Het ‘knutselen’ met de formules in de family vond ik leuk om te doen, vooral om dan te zien dat alles op een gegeven moment dus automatisch werkt. En als het goed werkt, scheelt dat enorm veel tijd.”

Wat is jou opgevallen tijdens de training?

“Ik heb de training gevolgd in blended vorm, wat ik echt ideaal vond. Het eerste deel van de training is in de vorm van zelfstudie via e-learning. Dit is eigenlijk de voorbereiding op het klassikale deel. Zo kon ik rustig, op mijn eigen tempo, mezelf diverse functionaliteiten eigen maken. Het klassikale deel ging digitaal via Virtual Classroom, wat ik ook als zeer prettig heb ervaren. Het contact met medecursisten in de digitale omgeving verliep ook prima, er was veel ruimte voor interactie en de trainer van Itannex gaf de juiste begeleiding!

Ik zou deze training zeker aanraden omdat je veel meer vrijheid krijgt om te tekenen wat je wilt modelleren. Deze training heeft me enorm geholpen om dingen te kunnen oplossen in Revit!”

Download hier het artikel als PDF

Revit families training

Wil je als Revit modelleur leren om componenten en families op te zetten? Volg dan de Revit families training, het vervolg op de Revit basistraining.

Inhoud van de training:

  • Vanuit een raamwerk geometrie maken en parametriseren
  • Formules toepassen
  • Subcategoriseren toepassen
  • Annotatie componenten zoals labels en stempels
  • Geneste componenten
  • Shared parameters

De training is beschikbaar als klassikale training, blended training (een combinatie tussen e-learning en klassikaal) en in- company.

Inschrijven klassikale training

Inschrijven blended training

 

 

Ja ik wil meer weten over de Revit basis Next cursus.