Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
K.v.K. nr.08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Itannex werkt mee aan de bouw van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB)

11.07.2019 | Categorie: Algemeen Alle nieuwsitems

Installatiebedrijven en hun projectpartners kunnen vanaf mei 2020 probleemloos data gaan uitwisselen. Het bestuur van Techniek Nederland en de grootste technisch dienstverleners binnen de ondernemersorganisatie hebben groen licht gegeven voor het bouwen van een Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB). Omdat de UOB toegankelijk is voor alle betrokkenen, onafhankelijk van de gebruikte software, wordt het werken in Bouw Informatie Modellen (BIM) eenvoudiger en efficiënter. Als Itannex zijn wij trots dat wij mogen bijdragen aan de bouw van deze UOB.

Optimale informatie-uitwisseling

De bouw van de UOB zorgt voor een productiviteitssprong, een drastische reductie van faalkosten en een optimalisering van beheer en onderhoud van gebouwen. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: ‘Gebouwen worden technisch steeds complexer. Dat komt door de energietransitie, maar ook door de ontwikkeling van smart buildings. Om snel en kwalitatief te kunnen bouwen en onderhoud en beheer optimaal te kunnen uitvoeren, hebben we een feilloze informatie-uitwisseling nodig. De digitalisering binnen de keten gaat hard en de Uniforme Objecten Bibliotheek is daar een cruciale schakel in.’

Het complete verhaal over de de start van de bouw van de UOB leest u op de website van Techniek Nederland.