Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
K.v.K. nr.08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Belangijke informatie omtrent het virtualiseren van Autodesk software

25.01.2019 | Categorie: Algemeen Alle nieuwsitems

Autodesk heeft sinds 9 november 2018 de regels met betrekking tot het virtualiseren van software gewijzigd. Dit betekent dat alleen klanten met single-users abonnementen hun software mogen virtualiseren (Citrix, VDI, Azure etc). Dit heeft als gevolg dat klanten die over netwerklicenties beschikken niet in een virtuele omgeving mogen werken (voorheen werd dit gedoogd).

Wat betekent dit voor organisaties die met netwerklicenties in een virtuele omgeving werken?

Klanten die al met netwerklicenties in een virtuele werkomgeving werkten vóór 9 november 2018 kunnen een ontheffing aanvragen bij Autodesk. Zij kunnen klanten toestemming geven om met hun bestaande gevirtualiseerde omgeving te blijven werken*. Wij helpen deze klanten graag middels een "Virtual Environment Authorization letter" deze aanvraag te doen. Dit is belangrijk om aan de licentievoorwaarden van Autodesk te voldoen en compliant te blijven. Tip: Bekijk het webinar over het gebruik van Autodesk software. Hierin informeert Bernard Leferink u in 30 minuten over regelgeving omtrent compliancy en komt dit onderwerp ook aan bod.

Wanneer moet ik stappen nemen?

Maakt u gebruik van netwerklicenties in een gevirtualiseerde omgeving? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op per mail of telefonisch via 088- 872 00 00.