Contact

Telefoon: +31 (0)88 – 872 00 00

E-mail
info@itannex.com

Bedrijfsgegevens
K.v.K. nr.08159263
IBAN: NL22ABNA0593947363
BIC: ABNANL2A

Succesvolle deelname aan het Duurzaam Gebouwd Congres

23.11.2016 | Categorie: Algemeen Alle nieuwsitems

Duurzaam bouwen met BIM

Duurzaam Gebouwd Congres

Vanuit Duurzaam Gebouwd worden er regelmatig interessante, leerzame en waardevolle bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en beurzen georganiseerd. Op 16 november 2016 organiseerde Duurzaam Gebouwd het congres van de provincie Flevoland met als titel: Circulaire provincie: Zero Waste, Zero Energy. Dit evenement was gericht op de top van de bouw- en vastgoedsector uit de provincie Flevoland en ver daarbuiten.

Itannext neemt al een aantal jaar actief deel aan Duurzaam Gebouwd en zo stonden wij ook op deze beurs. Naast een sterk bemande stand waar BIM en duurzaamheid volop vertegenwoordigd werd heeft onze collega Ing. Martijn Breugelmans ook mogen spreken in de grote zaal omtrent de aansluiting van BIM op duurzaamheid.

Presentatie Martijn Breugelmans Duurzaam Gebouwd Congres

Tijdens zijn presentatie haalde Martijn de sterke technologische ontwikkelingen aan en de enorme snelle groeicurve van deze ontwikkelingen waar wij vandaag de dag in zitten. We zien daarbij de markt steeds meer verschuiven naar digitaal bouwen. Denk hierbij onder andere aan 3D-visualisaties, het creëren van een gemeenschappelijke werkomgeving en andere cloud oplossingen, de papierloze bouwplaats en een groot aantal nieuwe technologieën zoals  drones, reality capturing en 3D-printing. Deze technieken zorgen er vandaag de dag al voor dat wij in minimaal dezelfde tijd voor minder kosten, met minder afval en betere prestaties kunnen ontwikkelen en bouwen. Last but not least stond Martijn tijdens zijn presentatie stil bij de kracht van BIM 360 en de rol die de BIM 360 oplossingen spelen bij een duurzamere wereld.

Naast de verschillende sprekers die op verschillende momenten van de dag hun presentatie gaven was er ook een kennisplein waar  bedrijven stonden die allemaal hun eigen betrokkenheid hadden in duurzaamheid. Gedurende de gehele dag was er een enorm actieve deelname aan dit kennisplein en kunnen wij met alle zekerheid zeggen dat dit de platformen zijn waarop samenwerken en een betere en groene toekomst mogelijk wordt gemaakt.